Οι ασθενείς με ηπατοπάθεια, επιτρέπεται να καταναλώνουν τις παρακάτω τροφές:
∙ Άπαχο βοδινό ή χοιρινό κρέας
∙ Κοτόπουλο χωρίς πέτσα
∙ Άπαχα ψάρια: Λυθρίνι, μπαρμπούνι, γλώσσα, βακαλάος
∙ 1-2 αυγά την ημέρα βραστά ή ποσέ
∙ Λευκό ψωμί
∙ Ζυμαρικά
∙ Ρύζι
∙ Πατάτες βραστές, ψητές ή πουρέ
∙ Γάλα ή γιαούρτι 0-2%
∙ Τυρί ημιαποβουτυρωμένο ανάλατο
∙ Λαχανικά (όχι κρεμμύδια ή αγγούρια)
∙ Ώριμα φρούτα
∙ Γλυκά ταψιού με λάδι (όχι βούτυρο)
∙ Κομπόστες, κρέμες, ζελέδες
∙ Μέλι, μαρμελάδα

Αντιθέτως, απαγορεύεται η κατανάλωση των παρακάτω τροφών:
∙ Όσπρια (επιτρέπεται μόνο η περιορισμένη χρήση τους)
∙ Καφές, τσάι
∙ Ωμό λάδι, φρέσκο βούτυρο
∙ Λιπαρά κρέατα και ψάρια
∙ Σάλτσες
∙ Τηγανιτά
∙ Αλμυρά
∙ Ζωμός κρέατος
∙ Κονσέρβες
∙ Μαύρο ψωμί
∙ Καρυκεύματα
∙ Αλκοόλ
∙ Πάστες, σοκολάτες

© 2017 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ

Back to top