Διαιτητικές συστάσεις για ασθενείς μετά από χειρουργική επέμβαση για οξεία σκωληκοειδίτιδα – ειλεό – περιτονίτιδα
Επιτρέπονται:
∙ Γάλα
∙ Γαλακτοκομικά
∙ Κρέας μαλακό, πουλερικά, ψάρι, κιμάς (άπαχα)
∙ Πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι
∙ Άσπρο ψωμί, φρυγανιές
∙ Αυγά
∙ Απλές σούπες
∙ Λαχανικά πολύ καλά βρασμένα και πολτοποιημένα
∙ Χυμοί φρούτων, ώριμα φρούτα, κομπόστες
∙ Ελαιόλαδο, μαργαρίνη και φυτικά έλαια
∙ Ζάχαρη, μέλι, ζελέ
∙ Απλά γλυκίσματα χωρίς ξυρούς καρπούς

Να αποφεύγονται:
∙ Σκληρά κρέατα με πολλά λίπη, αλλαντικά
∙ Όσπρια
∙ Μαύρο ψωμί, πίττες, ξηροί καρποί
∙ Πικάντικες σούπες
∙ Φρέσκα ινώδη λαχανικά (λάχανο, μαρούλι, αγγούρι)
∙ Φρούτα ανώριμα με φλοιό και σπόρους
∙ Τηγανισμένα τρόφιμα
∙ Μπαχαρικά και καρυκεύματα
∙ Αεριούχα αναψυκτικά
∙ Γλυκά ταψιού
∙ Γαριδάκια, πατατάκια

© 2017 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ

Back to top